↑ Return to Løpsinfo

Løpsinfo 2022

Hovlandsnuten er en av Saudas mest karakteristiske fjelltopper, godt synlig fra fjorden. Motbakkeløpet arrangeres i år for trettende gang. I år er me det tredje løpet i Norgescupen i motbakke og ser fram til at de beste løperene i Norge kommer til motbakkefest i Sauda – sammen med mange hundre barn og trimmere i alle aldre.

Man kan delta i delta i flere klasser; mosjon, brannmann/sherpa og konkurranse. Enten man er ung eller gammel, trent eller utrent, kan man nå toppen og den vide fjordutsikten som venter 931 meter over havet. Det eneste som trengs er en liten porsjon stå-på-vilje.

Startpunkt er ved Risvoll skule i Saudasjøen, og går forbi den idylliske Fosstveitdammen og gårdsbrukene der. Videre følger man den nye turveien oppover mot Nordstøldalen til fjells. Her vil det være kamp om motbakkeprisen fra Devold til raskeste mann og kvinne som passerer Brekkestølsbråtet 300 moh der det også er drikkestasjon. Fra hyttefeltet på Brekkestølsbråtet bærer det innover dalen et litt flatere parti på grusveg, før stigningen for alvor tar seg opp etterhvert som man nærmer seg Hovlandsstølen. Herfra og opp preges løpet av den nyopprustede stien og de fantastiske steintrappene som sherpaer fra Nepal har bygget. Turen fra fjorden opp til Hovlandsnuten går under navnet Sagastien. Løypa er cirka 6,7 kilometer lang.

Det er også drikkestasjon med enkel servering på Hovlandsstølen midtveis i løpet. På toppen serveres det både vann, saft, nøtter og frukt. Retur foregår etter eget ønske tilbake til Risvoll skule. Her står gymsal og garderober med dusj til rådighet, slik at man får løpet ut av kroppen. 

Vi ønsker spesielt velkommen til barnefamilier. Barnas Turlag går fra Skeivane i Nordstøldalen til Hovlandsstølen der det er underholdning – se programmet.

Starttider:

Trimmere (uten tid): fra kl 08:30

Sherpaklasse + Trimmere på tid (over to timer):  kl 11:00

Hovlandsnuten opp løpet for konkurransedeltakerne: kl 13:00

Norgesmesteskap løpsstart: kl 13:00

Løyperekorder

Herre: Torstein Tengsareid, Egersunds IK, 41:14 (2019)
Dame: Karoline Kyte, Førde IL, 49:16 (2019)

Sherpa/brannmannsklasse:
Dame: Marthe Kristoffersen IL VARDEN: 1:26:36 ( 2018)
Herre: Sondre Handeland SAUDA IL: 1:04:52 (2019)

Løpsreglement:

Konkurransedeltakerne må ha sekk som skal innholde:
Vind-jakke og -bukse, teknisk/ull tskjorte, lue, hanskar, drikkeflaske og energibar/banan (arrangør tek stikkprøvar på toppen, og det blir gitt tillegg i tid om utstyr manglar). Staver er ikke tillatt.

sherpaklassen skal en bære 20 kg på ryggen eller i vektvest – inkludert 2 kg med nødvendig utstyr som klær og mat for turen. Det som bæres med veies ved start – stikkprøver ved målgang.  Det er ikke lov i Sherpaklassen å bruke stavar. Sherpaene gjør det ikke heller!

Premiering:

Hovlandsnuten opp
1. plass kvinner og menn : kr 3 000,- samt Devoldpris.
2. plass kvinner og menn : kr 2 000,-
3. plass kvinner og menn : kr 1 000,-

Eramet Løyperekord for beste kvinne og mann premieres med kr. 10.000,-.

Sherpaklasse
1. plass kvinner og menn : kr 1000,- samt Devoldpris.
Ungdomsklasse
1. plass jenter og gutter : kr 1 000,- samt Devoldpris.
2. plass jenter og gutter : kr    750,-
3. plass jenter og gutter : kr    500,-

Ungdomsklasse er fra og med 12 til og med 15 år.

Trekkepremier på startnummer deles ut i sekretariatet. Kan hentes mellom kl 16:00 og 17:30. Om disse ikke blir hentet blir de brukt til neste år.

Norgesmesterskap:

  • Junior U23: medaljer til de tre beste resultatene fra løper 15-22 år (dvs født 2000-07)
  • Senior: medaljer til de tre beste resultatene fra løper 23 år og eldre
  • Veteran:
    • medaljer i 5-årsklasser 35-39, 40-44, 45-49, osv … opp til 75

Rent formelt er NM og veteran-NM to separate mesterskap.

Det betyr at en deltaker kan premieres både i seniorklassen og i veteran (f.eks gull i 35-39 og sølv i senior), men det samme gjelder ikke i junior U23 og senior; her premieres deltakerne i den klassen de tilhører.

Devold motbakkepris:

  • Raskeste kvinne og mann opp til Brekkestølsbråtet premieres med premie fra Devold.
    (må fullføre løpet i sin helhet)

Beste bedrift får et napp i vandrepokalen som vinnes til odel og eige når en vinner den.

Entusiastpokalen deles ut til enkeltperson eller gruppe som har utmerket seg med entusiasme for løpet eller Folkehelsen.

T-skjorter bestilles gjennom påmelding.