Løpsinformasjon

Hovlandsnuten er en av Saudas mest karakteristiske fjelltopper, godt synlig fra fjorden. Motbakkeløpet arrangeres i år for syttende gang. 

Vi ønsker spesielt velkommen til barnefamilier. Familietur til Hovlandsnuten der det er underholdning.

Turen fra Risvoll skule  opp til Hovlandsnuten går under navnet Sagastien. Løypa er cirka 6,7 kilometer lang.

På toppen serveres det både vann, saft og frukt. Obs: I år er det drikkestasjon kun på toppen.

Retur foregår etter eget ønske tilbake til Risvoll skule. På Risvoll skule er toalettene åpne fra kl 11 til kl 12 når starten går.

Løypen

ut.no

Strava

Løypa er merka fra start til mål. Se kart med stigningsprofil for best mulig disponering. Vær på vakt rundt svake partier i snøfonner som passeres. Disse markeres så godt en kan på forhånd.

Skulle en skade oppstå er det to stasjoner med Røde Kors i de siste kilometerne mot nuten som kan kontaktes. Disse har også hjertestartere.

Oversikt over Risvoll skole: Parkering, start og trase

Bilde: Martin Bokn Haugland

Det vil være tilgjengelige toalett ved startpunktet. Startpunkt er ved Risvoll skole i Saudasjøen, og går forbi den idylliske Fosstveitdammen og gårdsbrukene der.

Videre følger man den nye turveien oppover mot Nordstøldalen forbi Eventyrskogen til fjells.

Fra hyttefeltet på Brekkestølsbråtet bærer det innover dalen et litt flatere parti på grusveg, før stigningen for alvor tar seg opp etterhvert som man nærmer seg Hovlandsstølen.

Herfra og opp preges løpet av den nyopprustede stien og de fantastiske steintrappene som sherpaer fra Nepal har bygget. Noen snøpartier ligger det trolig også.

Husk: Det betyr ingenting hvor du starter, så lenge vi sees på toppen!

Bilde: Per Inge Fjellheim